Savez za Željeznicu

Poboljšanje međunarodnih veza prema Italiji

Poboljšanje međunarodnih veza prema Italiji

Na godišnjoj konferenciji  EU-ova Programa transnacionalne suradnje u JI Europi (SEETCP) održanoj krajem prošlog tjedna u Ljubljani, predstavnici nacionalnih željezničkih operatera, HŽ Putničkog prijevoza i SŽ – Potniškog prometa, potpisali su Sporazum o suradnji i usklađivanju voznih redova vlakova na relaciji Zagreb – Ljubljana – Trst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ugovor su potpisali Renato Humić iz HŽ Putničkog prijevoza i Miloš Rovšnik iz SŽ – Potniški promet, u sklopu terenskog izleta projekta Rail4SEE, prvoga dana konferencije, na Ljubljanskome starom gradu.

Putnicima će se time omogućiti kraće vrijeme putovanja i kvalitetnija prijevozna usluga od voznog reda 2014/15. Dogovoren je vozni red na relaciji Zagreb – Ljubljana – Zagreb s time da se linija Ljubljana – Villa Opicina (i dalje autobusom do Trsta) omogući od Zagreba. Vrijeme presjedanja u Ljubljani će iznositi max. 1-1,5 h za oba smjera što će omogućiti putnicima da iz Zagreba, preko Ljubljane, dođu do Italije uz minimalno presjedanja i kraće vrijeme vožnje. Isto se odnosi i na smjer iz Italije za Hrvatsku, a vlak broj 410/411 svoje putovanje nastavlja i prema Beogradu.

A.P.

Izvor: hzpp.hr

© 2020 Savez za Željeznicu