Savez za Željeznicu

2018. – dobra godina za putnike u Nizozemskoj

2018. – dobra godina za putnike u Nizozemskoj

Godina 2018. bila je “dobra godina“ za putnike koji su koristili željeznicu u Nizozemskoj. Ocjena kojom su ocijenili putovanja vlakom nikada nije bila ovako visoka: 86 posto putnika bilo je zadovoljno. Putnici su češće dolazili na vrijeme, s točnošću od 92,6 posto, za razliku od 2017. kada je bilo 91,6 posto, a 95,1 posto putnika je moglo sjesti u vlaku za vrijeme vršnih opterećenja, za razliku od 95 posto u 2017. godini.

foto: Ante Klečina

Uspješnim se pokazalo i uspostavljanje desetominutnog taktnog voznog reda između Amsterdama i Eindhovena, a novim Sprinter motornim garniturama poboljšana je udobnost i komfor putnika.  Međutim, performanse high-speed linije (HSL) bile su lošije nego 2017. godine, a NS (Nederlandse Spoorwegen) i ProRail nastavit će poboljšati performanse na toj liniji punom pažnjom i trudom. Ocjene za stajališta/kolodvore narasle su na 76 posto za razliku od 73 posto u 2017. godini, djelomično zbog obnavljanja važnijih stanica. NS želi to još povećati u 2019. godini. Ovo je godina srednjoročnog pregleda, u kojem vlada procjenjuje uspješnost NS-a na pola puta kroz franšizu.

Roger van Boxtel, predsjednik i glavni izvršni direktor NS-a, rekao je: “Vlak ima vjetar u svojim jedrima. Želimo pouzdane, udobne i čiste načine prijevoza u Nizozemskoj. Ne samo naši vlakovi, već i naših 400 postaja čini glavne čimbenike u određivanju iskustva naših putnika.”

Izvor: Railway Gazzete

Preveo: Mario Beljo

© 2021 Savez za Željeznicu