Savez za Željeznicu

TŽV Gredelj započinje suradnju sa Siemens Mobility na vagonima noćnog vlaka

TŽV Gredelj započinje suradnju sa Siemens Mobility na vagonima noćnog vlaka

TŽV Gredelj već više od 120 godina u Zagrebu pruža usluge proizvodnje i popravka željezničkih vozila. Među važnim kupcima od travnja ove godine je i Siemens Mobility, jedan od svjetskih lidera u željezničkoj industriji.

TŽV Gredelj će osigurati konačni dovršetak 35 vagona za noćni vlak, najviše razine kvalitete namijenjene prijevozu putnika u Europi. Bit će zaposleno oko 70 proizvodnih radnika, logističara, tehnologa i inženjera. Početak projekta je u travnju 2023. godine, a završetak prvog dijela planiran je za kraj 2023. s mogućnošću daljnjeg nastavka ostalih odabranih projekata.

Foto: TŽV Gredelj

Višemjesečni pregovori rezultirali su potpisivanjem ugovora o suradnji, čime je TŽV Gredelj ostvario uspjeh u međunarodnoj konkurenciji. Prvih 8 vagona preuzeto je na teretnom kolodvoru Resnik 20. travnja 2023. godine. Nakon dopreme u proizvodni pogon TŽV Gredelj, pristupilo se tehničkom pregledu stanja i pripremi za izvođenje ugovorenih radova prema rasporedu.

„Stručni timovi kompanije Siemens Mobility i Gredelja aktivno surađuju na našem prvom projektu. Očekujemo da će suradnja donijeti ne samo nove poslovne prilike nego i značajne narudžbe željezničke industrije te ojačati našu poziciju na tržištu željezničkih vozila“, rekao je predsjednik Uprave TŽV Gredelj Ivan Petriček.

TŽV Gredelj

© 2024 Savez za Željeznicu