Savez za Željeznicu

Skupština Saveza za željeznicu i Završna regionalna konferencija projekta LivingRAIL

Skupština Saveza za željeznicu i Završna regionalna konferencija projekta LivingRAIL

Savez za željeznicu održat će istog dana dva važna događanja – Redovitu godišnju skupštinu, 5. po redu, ali i Završnu regionalnu konferenciju FP7 projekta LivingRAIL.

Skupština i Konferencija će se održati u četvrtak, 21. svibnja u zagrebačkom Hotelu Palace.

Screen Shot 2015-05-18 at 15.31.26

Na Skupštini će biti prisutan veliki broj delegata i gostiju iz gotovo svih udruga i poduzeća koje Savez kao krovna organizacija za boljitak željezničkog prijevoza u Hrvatskoj okuplja. Tijekom Skupštine predstavit će se financijski izvještaj i izvještaj o radu, dok će biti predložene i izmjene Statuta. Tom prilikom će se obilježiti i 7 godina djelovanja Saveza za željeznicu.

Također, održat će se i Završna konferencija projekta LivingRAIL nakon same Skupštine, a predstavit će se prometni rezultati i predstaviti u nacionalnom kontekstu.

Projekt LivingRAIL isporučio je smjernice kako ostvariti cilj da suvremena i kvalitetna električna željeznica bude sastavni dio održive Europe koja svojim građanima pruža visoku kvalitetu življenja do godine 2050-te. Savez je kao punopravni partner u ovom projektu surađivao s najboljim europskim sveučilištima i institutima za prometna pitanja u Europi.

Screen Shot 2015-05-18 at 15.31.42

Projekt vodi njemački institut Franuhofer ISI, a tu su još McRIT iz Barcelone, TRT iz Milana, Sveučilište iz Birmighama, Željeznički tehnološki klaster iz Beča, njemačka globalna kompanija SIEMENS i njemački Savez za željeznicu (Allianz pro Schiene). Osim partnera u projektu kroz brojne radionice tijekom projekta Savez je ostvario kontakte s još 20-ak prometnih instituta i sveučilišta iz cijele Europe. Putem ovog projekta Savez je već sada znatno ojačao svoju bazu stručnih znanja o kvalitetnom razvoju željezničkog i svog ostalog javnog prijevoza u čitavom svijetu.

A.P.

© 2021 Savez za Željeznicu