Savez za Željeznicu

Tribina “Tko to tamo vozi?”

Tribina “Tko to tamo vozi?”

Nedostatak radnika već duže vrijeme je “top tema” u svim sektorima, a tako je i u sektoru prometa. Svake se godine izdaje sve više dozvola za rad stranaca u Hrvatskoj pa tako i u prometnom sektoru. Neka istraživanja govore da je danas u Hrvatskoj zaposleno oko 13 posto stranih radnika.

Mogu li stranci u prometnom sektoru nadomjestiti domaće? U kojim zanimanjima? Kako ih pripremiti za hrvatske uvjete,? Kako privući mlade u obrazovne institucije koje obrazuju prometne stručnjake? Ima li i obrazovni sustav dovoljno edukatora? To je samo dio otvorenih pitanja o kojima će se razgovarati na tribini pod nazivom “Tko to tamo vozi? Kako riješiti nedostatak radnika u prometnom sektoru i logistici?”

Tribinu zajednički organiziraju Hrvatska gospodarska komora i Savez za željeznicu i to u petak 21. lipnja 2024. u 11.00 sati u Zagrebu, Rooseveltov trg 2, u Vijećnici na 1. Nakon uvodnih izlaganja predstavnika obiju organizatora održat će se dvije panel diskusije.

U prvoj panel diskusiji, na temu problema radne snage u obrazovnim institucijama, sudjelovat će ravnatelj Škole za cestovni promet Tomislav Ćurković, ravnatelj Tehničke škole Zagreb Patrik Mardešić, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ivana Mehle te stručna suradnica za selekciju u agenciji za zapošljavanje stranih radnika “Pinoy 385 d.o.o.”  Marina Vlahović.

U drugoj panel diskusiji, na temu problema radne snage u prometnim tvrtkama, sudjelovat će, kao predstavnik Udruženja željezničkog prometa, član Uprave HŽ infrastrukture Marijan Ćužić, a zamjenik predsjednika Udruženja cestovnog prometa HGK iz tvrtke La Log Darko Vukadinović predstavljat će cestovni promet. Kao predstavnica Udruženja telekomunikacija i pošta sudjelovat će Marijana Lončar, voditeljica Odjela za praćenje, selekciju i razvoj ljudskih resursa u Hrvatskim poštama, zračni promet predstavljat će Perica Anić iz HAVAS zemaljske usluge, dok će direktorica Ljudskih resursa u tvrtki Arriva Hrvatska Mia Mirjana Starčević predstavljati autobusni promet. Moderatorica oba panela bit će Gordana Gelenčer.

Tribinu su podržali naši članovi kojima se zahvaljujemo! Zlatni sponsor tribine je tvrtka Kos transporti, a brončani ALTPRO, ENNA trans, Končar – KEV i RCC Hrvatska.

Želite li saznati nešto više o ovoj temi ili i sami dati prilog mogućem rješenju, pozivamo vas da nam se pridružite. Svoje sudjelovanje možete prijaviti na linku ako otvorite pozivnicu!

 

© 2024 Savez za Željeznicu